1398602_556807554396449_164742332_o

Biografia

Dàmaris Gelabert – Pedagoga, musicoterapeuta, autora i cantant de cançons infantils.

Va néixer a Barcelona l’any 1965. Es va llicenciar en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona l’any 1992. És especialista en Musicoteràpia i graduada amb honors pel Berklee College of Music de Boston (1995).

Tornant dels seus estudis als EUA crea el segell discogràfic Totsona Records amb el músic Àlex Martínez per fer cançons amb un alt contingut pedagògic i cuidant especialment l’aspecte musical. Ha publicat més de 200 cançons i editat 16 discos. Aquestes cançons s’utilitzen com una eina d’aprenentatge en l’àmbit escolar i familiar pel seu contingut útil en la formació d’hàbits, d’ensenyaments bàsics i valors educatius.

Les seves cançons en català han arribat a tot el món gràcies al seu canal YouTube, que actualment supera els 800 milions de visualitzacions i ha arribat a més de 2 milions de subscriptors. Amb un ampli reconeixement nacional i internacional, s’ha convertit en el canal, íntegrament en català amb més visualitzacions i el primer canal de música en català que obté el Botó d’Or de YouTube.

És creadora del mètode Totsona d’Estimulació Musical a l’etapa 0-5 i en l’educació especial. Aquest mètode es basa a entendre la música com el primer llenguatge de l’infant i com una de les millors estratègies educatives. L’any 2016 crea junt amb el seu equip, la Fira Taral·la per donar impuls a la música com a estratègia educativa.

La seva agenda és plena de concerts, audicions i tallers per a famílies. Ha actuat en els principals teatres i Festivals de Catalunya, Balears i València i és guanyadora del premi ARC 2018 a la millor gira adaptada a públic familiar.

També és professora de musicoteràpia en el Màster de Musicoteràpia a l’ESMUC i a l’Escola Universitària Gimbernat. Imparteix xerrades, cursos i seminaris a diferents universitats, escoles i centres de formació.

Actualment gira amb tres espectacles:

    •  ”Soc Feliç” – una proposta de teatre musical pensada per a tota la família. Un homenatge a les arts escèniques i a la màgia del teatre.
    • Mou el cos” – parteix de la cançó del seu últim videoclip i es converteix en el lema d’un concert amb molt de ritme i amb una gran banda.
    • Concert en Família” – la versió més intima de concert, on la Dàmaris canta acompanyada de la seva família, com va fer en els concerts que va oferir des de casa seva durant el confinament.

Les seves cançons han passat al format de conte il·lustrat ambSi tingués la màgia d’un mag”, un conte escrit per l’Eulàlia Canal, basat en la cançó “La festa de la pau”. L’any 2020 inicia la publicació amb l’editorial el Cep i la Nansa d’una col·lecció amb títols dels seus temes més coneguts: “Qui soc jo?” i “Els dies de la setmana”.

El dia 10 de juny de 2021 rep el reconeixement de mèrits per part de l’Escola de Mallorqui de Manacor per la seva aportació a la difusió de la llengua catalana.

El seu darrer treball és la participació com a compositora de les cançons del nou espectacle familiar de Dagoll Dagom “Bye Bye Monstre” que s’estrenarà al novembre 2021 al Teatre Poliorama.

El dia 1 de juliol de 2021 rep el Premi QuèFem? ROSA DELS VENTS a la Iniciativa Familiar pels Concerts en família, un cicle de concerts molt divertits, que s’emetien en directe cada dimecres des del saló de casa de la Dàmaris acompanyada de la seva família, en els quals els petits de la casa es podien entretenir i divertir durant el confinament, va ser un projecte que van agrair moltes famílies per sentir-se acompanyades aquells moments tan difícils.