XIX Premis Nacionals Joan Coromines, edició 2021
13 de novembre de 2021
18:00
Alella
Espai d'Arts Escèniques Casal d’Alella
Google Map

La CAL celebra els Premis Nacionals Joan Coromines a Alella

L’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella acollirà dissabte 13 de novembre els XIX Premis Nacionals Joan Coromines de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL). Aquesta edició s’hauria d’haver celebrat l’any 2020 però es va haver de posposar a causa de les restriccions de la Covid-19. La CAL compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alella i de diverses entitats d’aquesta població.

Enguany, doncs, a les 18 hores del 13 de novembre se celebrarà la XIX edició d’aquests premis, que guardonen persones i entitats que s’han distingit per la defensa i difusió de la llengua i la cultura catalanes. Els guardonats seran els ja previstos el 2020: Llibreria Quera, Diari de la llengua, Núria Cadenes, Cesk Freixas i Dàmaris Gelabert. A més, es retrà homenatge a Mercè Giralt i hi haurà les actuacions musicals de la Polifònica Joia d’Alella i del grup Kirias.

L’acte serà conduït pel periodista alellenc Albert Manyà i el clouran el secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, i l’alcalde d’Alella, Marc Almendro. Tot i ser gratuït, caldrà inscripció prèvia a través del correu electrònic corominesalella@cal.cat o al telèfon 93 415 90 02.

Els Premis Nacionals Joan Coromines se celebren anualment des de l’any 2002, quan feia cinc anys de la mort del filòleg i lingüista Joan Coromines. La CAL va crear-los en record a la seva trajectòria i a la seva persona i, normalment, es lliuren pels volts de Sant Jordi. L’any 2020 i 2021 han estat una excepció a causa de la situació de la pandèmia que patim.